Hardloop plezier zonder blessures

Plezier in het hardlopen gaat het beste als je geen blessures hebt. Wij zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van blessures ontstaan door hardlopen. Om jouw blessure optimaal te kunnen behandelen en er voor te zorgen dat je kan blijven hardlopen zorgen we er voor dat we de laatste wetenschappelijke inzichten toepassen.

Professionele loopanalyse

Het looppatroon staat centraal bij het hardlopen. Daarom staat het ook centraal bij het ontstaan van een blessure en zeker bij het oplossen van deze blessure. Op onze loopband of buiten maken we een video van jouw looppatroon. Uit deze video halen we de aanwijzingen die nodig zijn om jou blessurevrij te laten hardlopen.

Onderzoek en analyseren

Om een behandelplan op jou afgestemd te kunnen opstellen gebruiken we naast de videoanalyse ook een standaard screeningsprotocol. Samen met de historie van jouw klacht(en) en training, en uitgebreid fysiotherapeutisch onderzoek geeft dit een compleet beeld van jouw blessure.

Behandelen

De oplossing voor jouw blessure bestaat uit meerdere aspecten. Fysiotherapeutische behandeling op de pijn of stijfheid te verminderen, aanpassing van het looppatroon zodat je kan blijven hardlopen, (kracht)training en inzicht krijgen in het ontstaan van jouw blessure.

Trainen

Training is misschien wel het belangrijkste aspect om jouw blessure op te lossen. Door krachttraining kan jouw lichaam de aanpassing van het looppatroon goed verwerken en kunnen we er voor zorgen dat de blessure verdwijnt en het risico op een nieuwe blessure verminderd.