Onze Missie:
 

Iedereen moet blessure vrij kunnen hardlopen! Dat is onze missie.

Het looppatroon speelt bij het hardlopen een hele belangrijke rol. Wat veel mensen echter niet weten is dat een looppatroon aanwijzingen bevat die het risico op een blessure kunnen voorspellen. Beter nog, het looppatroon kun je trainen en heel makkelijk aanpassen!

Hoe doen we dat?

Tijdens het intakegesprek brengen we jouw hardloop geschiedenis en eerdere blessures gedetailleerd in kaart. Daarna volgt er een uitgebreid fysiek onderzoek plaats door een fysiotherapeut, deze kan middels specifieke hardlooptesten in beeld brengen of jouw lichaam ergens mobiliteit, kracht of coördinatie tekortschiet.

Pas als we een compleet beeld hebben van jouw lichaam gaan we een videoanalyse van jouw manier van lopen maken. Onze test-opstelling bestaat uit een loopband en 4 camera's die iedere beweging vastleggen. Het voordeel van deze opstelling is dat we zelf de omstandigheden kunnen regelen en iedere test hetzelfde is.

Wat levert het jou op?

Na een loopanayse weet jij waar je een risico op een blessure loopt, en wat je kan doen om dit te voorkomen. Je kan langer, harder maar vooral zonder blessures blijven hardlopen!